SAZ ESERLERİ VE
KÜRDİLİHİCAZKAR FASLI



İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu

Konser

Türk musikisi tarihinin hemen her döneminde sözlü musikinin gölgesinde kalmış olan saz musikisi, muhteviyatı bakımından aslında önemli bir konumda değerlendirilmelidir. 16. yüzyılda Gazi Giray Han, 17 ve 18. yüzyıllarda Ali Ufki ve Kantemiroğlu; besteleri ve saz eserleri derlemeleriyle saz musikisi alanında önemli hizmetler veren müzik adamlarından ilk akla gelenlerdir. 19. yüzyıla kadar devam etmiş olan klasik fasılların başı ve sonu için bestelenen “peşrevler” ve “saz semaileri”, peşrevden de önce bir sazende tarafından irticalen yapılan “taksimler”; saz musikisinin en gözde, klasik ve kadim formlarını oluşturmuşlardır. Bunların yanı sıra; medhal, zeybek, mandıra, oyun havası, sirto, longa gibi formlardan eserler de daha sonradan saz musikisi repertuvarlarında yerlerini almaya başlamıştır.

Fasıl musikisi, tarihin farklı evrelerinde yapı bakımından değişiklik göstermiştir. 19. yüzyılın ikinci yarısında yaygınlaşmaya başlamış olan ve “meydan faslı” adı verilen hali; peşrevin ardından ağır aksak usulünde bir şarkıyla başlayıp sonrasında daha küçük usullere doğru giden, şarkıların birbirine aranağmelerle bağlanmak suretiyle icra edildiği, genellikle bir sirto veya longayla nihayete eren şekildedir.

İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu olarak hazırladığımız konserin ilk bölümünde kronolojik bir kompozisyon gözetilerek hazırlanmış saz eserleri, ikinci bölümde ise kürdilihicazkâr makamında bir meydan faslı; topluluğumuzun sanatçıları Mustafa Tabak (kanun, ses), M. Enes Üstün (lavta, def, ses), Ahmet Yağmur Kucur (tanbur, ses), Ömer Aşcıoğlu (kemençe), Enes Durceylan (rebab, ses), Emre Elifoğlu (çello) ve Mehmet Salih Sırmaçekiç (bendir, darbuka) tarafından icra edilecektir.

Etkinlik Kuralları
  • Etkinlik seansları etkinlik tarihinden bir ay önce aynı tarihte satışa açılmaktadır. Özel durumlarda etkinlik biletlerinin satışa açılma tarihi değişiklik gösterebilir.
  • Biletinial uygulaması veya web sitesi üzerinden ÜYELIK girişi yapılarak satın alınan biletlerin iadesi, etkinlik saatine 48 saat kala BILETLERIM bölümü içinde yer alan İPTAL ET kısmından yapılabilir. İptal/İade işlemleri internetten alınan ve gişeden yazdırılmamış biletler için geçerlidir.
  • ÜYELIK girişi yapılmadan satın alınan biletlerin iade taleplerinin etkinlik saatine 48 saat kala info@biletinial.com adresine mail yoluyla iletilmesi gerekmektedir. İptal/İade işlemleri internetten alınan ve gişeden yazdırılmamış biletler için geçerlidir.
  • Öğrenci indiriminin geçerli olduğu etkinliklerde öğrenci bileti öğrenci kimliği ile geçerli olup AKM Gişeden satılmaktadır. Öğrenci kimliğinin etkinlik günü görevlilere gösterilmesi gerekmektedir.
  • Atatürk Kültür Merkezi tarafından iptali gerçekleştirilen etkinliklerimizde, gişeden alınan biletler için iade başvuru süresi iptal edilen tarihten itibaren 15 gündür. Bu süre içerisinde izleyicilerimizin AKM gişeye iade talebinde bulunmaları gerekmektedir.
  • Tüm etkinlikler 7 yaş ve üzeri katılımcılar için uygundur. Tüm katılımcılar bilete tabidir. Özel durumlarda yaş sınırı ayrıca belirtilmektedir.
  • AKM Yönetimi etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet iadesi yaparak etkinlik alanına almama hakkına sahiptir.
  • AKM bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
  •  
  • AKM etkinlik alanı ve saatinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
  • Misafirlerin belirtilen oturma düzenine uyması zorunludur. Etkinlik boyunca yer değişikliği yapılamaz.
  • Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.
  • Çocuk Sanat Merkezi atölyeleri için yaş grubu ayrıca belirtilmektedir. Etkinlikte belirtilen yaş aralığına yaşı uygun olmayan misafirlerimiz atölye alanına giriş yapamamaktadır. Satın alınan biletlerde iade ve değişiklik hakkı bulunmamaktadır.
  • Konser esnasında kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu vb. kayıt cihazlarıyla kayıt yapılması yasaktır. Kayıt cihazları mekânlara alınmayacaktır.
  • Etkinlik başlangıç saatinden en az 1 saat önce biletle birlikte etkinliğin kapısında olacak şekilde hazır olunması gerekmektedir.
  • AKM etkinlik mekânlarında değişiklik yapabilir. AKM yönetimi, yeni mekânda izleyicilerimize bilet numaralarına en yakın yeri temin edecek bir oturma planı hazırlayacaktır. Satın alınan biletler, mekân değişikliği nedeniyle iade edilmez.
  • Mekânlarda belirtilen alanlar dışındaki yerlere yiyecek veya içecekle girmek, tütün ve tütün ürünleri tüketmek veya elektronik sigara kullanmak yasaktır. Mekânlarda belirtilen alanlar dışındaki yerlere yiyecek veya içecekle girmek, tütün, tütün ürünleri ve elektronik sigara kullanmak yasaktır.
  • AKM içerisince ücretli otopark bulunmaktadır.
Şubat 2024

Restoran ve Kafeler

AKM Etkinlik - Arabica Coffee House
Arabica Coffee House

Kahve sektöründe ‘ EN DEĞERLİ TÜRK MARKASI ’ olma hedefinde hızla ilerleyen Arabica Coffee House, etkinlikleri değerlendirmek, günün yorgunluğunu atmak ve buluşmalarınıza ev sahipliği yapmak için; eşsiz kahve çeşitleri, soğuk içecekleri, lezzetli yiyecekleri ve eviniz kadar rahat ortamıyla siz misafirlerini İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde bekliyor.

AKM Etkinlik - Biz İstanbul
Biz İstanbul

İstanbul’da yaşamış, İstanbul’dan tat almış, İstanbul’a tat vermiş herkes için…

AKM Etkinlik - D&R
D&R

D&R, filmden elektronik ürünlere kadar geniş bir yelpazede eğlence ve kültür ürünleriyle ziyaretçilerini buluşturuyor.

AKM Etkinlik - Divan Brasserie Fuaye
Divan Brasserie Fuaye

Divan Brasserie Fuaye, Atatürk Kültür Merkezi'ni ve sıra dışı mimarisini, mekanın prestijine eşit, barındırdığı kültürel zenginlik kadar geniş ve çeşitli bir yemek sunumuyla kutlamaya hizmet ediyor.